Toekomst informatiemanagement – Wat zeggen filosofen hierover?

Zit Obama ook in jouw Zwerm? 

Je bent maar zes stappen verwijderd van een connectie met president Obama. Tenminste, als we de theorie ‘Zes stappen van verwijdering’ mogen geloven. Digitaal zijn de lijntjes nog korter. De miljoenen Facebookgebruikers zijn slechts met een gemiddelde van 4,57 stappen met elkaar verbonden, althans volgens Facebook. Feit of fictie?

Feit is dat we nu leven en werken in een ‘zwerm’ en allemaal met elkaar verbonden zijn. Dit vereist een omslag in ons denken over de mens, het werk én informatieopslag. In het boek ‘De Zwerm. Een verhaal over de virtuele samenleving’ verkent Doxis, in samenwerking met drie filosofen, de toekomst van de Nederlandse samenleving.

We signaleren drie trends die het werkveld de komende jaren drastisch gaan beïnvloeden: onzekerheid, atomisering en uniformering. Wat betekent dit voor het succesvol organiseren van werk en informatie? En hoe zit het eigenlijk met de borging van toegankelijkheid, kwaliteitsbewaking en duurzaamheid? Dat dit actuele issues zijn blijkt wel uit de vele downloads van ons boek.

 

Download hieronder gratis het boek ‘De Zwerm’.  Beschikbaar als PDF en ePub.

Het boek ‘De Zwerm’ is tot stand gekomen in samenwerking met Filosofie Magazine.