Digitaal werken en Informatiemanagement

Doxis maakt digitaal werken mogelijk en succesvol.  Praktisch doen we dit we door werkprocessen op de juiste manier in te richten en te documenteren. De digitale informatiehuishouding is immers ondersteunend aan je organisatiedoelen. Wij geloven in het vakmanschap van mensen, juist in een digitale wereld.

Succesvol digitaal werken is creëren van samenhang

Digitaal werken is succesvol als je processen zijn afgestemd op je klanten. En als je vakmensen goed geoutilleerd digitaal aan het werk zijn. Betrouwbare, vindbare, toegankelijke en authentieke informatie is dan van cruciaal belang. Vanuit onze expertise kijken we naar vier aspecten die we in samenhang (in)richten en laten werken.

Digitaal werken volgens Doxis

Doelen en beleid

Burgers en bedrijven doen digitaal zaken met de overheid. Je werkt projectmatig en maakt veelal deel uit van een keten. Om dit succesvol te maken is heldere informatiegovernance noodzakelijk. In de kern gaat het hierbij vooral om het verduidelijken van verantwoordelijkheden, rollen, standaarden, processen en eigenaarschap van informatie in de primaire processen.

Processen & sturing

Bij het inrichten van processen dient het vakmanschap van je medewerkers centraal te staan. Zij moeten hun werk organiseren, uitvoeren en er verantwoording over afleggen. Gestandaardiseerde processen maken effectief en efficiënt werken mogelijk.

Systemen en Informatie

De idee van 'one size fits all' is niet meer van deze tijd. Er is niet één applicatie voor een specifieke bedrijfsfunctie. Voorlopig moeten we accepteren dat we binnen onze organisatie verschillende oplossingen hebben. Onmiskenbaar is echter dat we naar de cloud gaan. Uiteindelijk zullen de verschillende applicaties verdwijnen en plaatsmaken voor een platform met daarop werkgerelateerde apps. Deze paradox - specifieke applicaties versus een platform - moeten we uiteindelijk opheffen omdat we samenwerken en informatie met elkaar delen.

Leiderschap & gedrag

Digitaal is werken is helemaal geen gebaand pad. Het is een proces van veranderen, leren, verbeteren, fouten maken en leren van je fouten. Vakmensen moeten wel hiervoor het mandaat hebben. Zij zijn verantwoordelijk voor het resultaat van hun werk. Digitale organisaties faciliteren hun vakmensen in dit veranderingsproces.

Leiderschap is key

Identificeren & analyseren

Wij onderzoeken samen wat de ambities van jouw organisatie  zijn op het gebied van digitaal werken. Waar sta je nu en waar wil je naar toe? We maken een 'ambitieplan' waarbij we uiteraard de vier aspecten van samenhang bij succesvol digitaal werken betrekken.

Doel, planning, draagvlak afbeelding

Ontwerpen en inrichten

Wij nemen samen het voortouw bij het inrichten van de werkomgeving van jouw vakmensen. We kijken hierbij naar processen, applicaties en het beheer van de informatie.

Implementatie afbeelding

Implementatie

Samen realiseren we de transitie van de huidige werkwijze naar het nieuwe digitale werken. Nu ligt de focus van onze dienstverlening op het creëren van betrouwbare, vindbare, toegankelijke en authentieke informatie.

Afbeelding voor Doxis Seminar 2019 – De onzichtbare overheid, toekomstmuziek of kakofonie?
Doxis Seminar 2019 – De onzichtbare overheid, toekomstmuziek of kakofonie?
  • TivoliVredenburg te Utrecht
  • 5 november 2019
Aanmelden voor dit event Bekijk alle events

Expertisegebieden uitgelicht

“De quickscan van Doxis op onze netwerkschijf helpt ons enorm bij het besef dat we onze informatiehuishouding op orde moeten brengen.”
Harald de Ceuninck
Remko Oonk, gemeente Hof van Twente
Senior medewerker informatiebeheer en ICT
“Door veranderingen in wetgeving heb je geen garantie dat het ook zo goed is als je denkt. Doxis gaf helder weer welke zaken aandacht nodig hadden.”
Harald de Ceuninck
Ad Tramper
Gemeentearchivaris, Gemeente Vlissingen
“Mede dankzij de ondersteuning van Doxis bij het opzetten van de informatiesystemen, zijn we zover gekomen.”
Harald de Ceuninck
Stephan van Erp
Manager Strategie en Bedrijfsvoering, Casade

Download het gratis het boek Expeditie Zwerm

Expeditie Zwerm: jouw routekaart op weg naar virtueel werken. Download nu gratis!

Download Download het gratis het boek Expeditie Zwerm Ipad Cover

Nieuwsbrief

Fear of missing out? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Mis niets op het gebied van digitaal werken, trends in informatiemanagement, effectief werken én de actualiteit binnen de publieke sector. Schrijf je daarom snel in voor de gratis nieuwsbrief van Doxis Informatiemanagers.