De Doxis Academie is live!

We leven op dit moment in een gekke wereld. Alle trainingen en bijeenkomsten zijn on hold gezet, we werken massaal (digitaal) vanuit huis en planningen worden regelmatig omgegooid. Dat kan lastig zijn, maar leidt soms ook tot mooie kansen en creatieve oplossingen.

Zo hebben wij de laatste weken hard gewerkt om ons nieuwe digitale leerplatform, de Doxis Academie, eerder te lanceren zodat we kennis en ervaringen kunnen blijven delen en onze trainingen kunnen blijven aanbieden. Wij werkten ideeën uit tot concrete plannen en nu zijn we hier: trots als een pauw, want de Doxis Academie is live!

Wat kun je verwachten?

In de Doxis Academie bieden wij Doxis trainingen, webinars, video's en (zodra het weer mogelijk is) klassikale trainingen en workshops aan voor informatieprofessionals.

Alle trainingen en webinars zijn ter ere van de lancering tot eind 2020 gratis te volgen!

 

 

Leergang Hotspot COVID-19

Informatie zoals bijvoorbeeld burgervragen, wordt normaal gesproken na korte tijd vernietigd vanwege privacybescherming. Maar wanneer dit soort informatie onder de reikwijdte van een hotspot valt, kan de organisatie besluiten ze permanent te bewaren. Het COVID-19-virus en de daaruit voortkomende coronacrisis is een gebeurtenis die uitzonderlijk is en veel impact heeft. Voor overheidsorganisaties roept dat vragen op. Hoe moet je omgaan met de hotspot 'COVID-19' en hoe bepaal je wat je archiveert en voor langere tijd bewaart? In de leergang Hotspot COVID 19 gaan we in op het starten en inrichten van een hotspotmonitor, knelpunten en vertrouwelijkheid. We geven je praktisch tips hoe je hiermee aan de slag kunt gaan.

 

 

E-learning Wob

Wob-verzoeken; wie kent ze niet? Vaak betekent dit voor organisaties die ze ontvangen veel werk, maar wat houdt deze Wet openbaarheid van bestuur (Wob) nu eigenlijk in? In deze e-learning wordt de Wob aan je uitgelegd en lichten we in een filmpje een voorbeeld toe zoals het Wob-proces rondom coronavirus bij het ministerie van VWS nu is ingeregeld.

 

 

Blijf op de hoogte!

Op de hoogte blijven van nieuwe trainingen, events en ontwikkelingen van de academie en Doxis? Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!

Alle trainingen zijn nú online te volgen en ter ere van de lancering van de academie, tot einde 2020 helemaal gratis. Je kunt de trainingen starten wanneer je wilt en volgen in je eigen tempo.