Doxis Kennisnetwerk (voorheen ABR)

Hét netwerk voor informatieprofessionals en -managers bij de overheid

Wat is het Doxis Kennisnetwerk?

Doxis biedt al meer dan 50 jaar een uniek platform voor informatieprofessionals en -managers om met elkaar in gesprek te gaan en ervaring en kennis te delen: de Aansluitbijdrageregeling, ook wel ABR genoemd.

Hoewel ABR voor sommigen een begrip is, vonden we het niettemin tijd voor het vernieuwen van de opzet: met trots presenteren we een nieuwe naam en een vernieuwde inhoud! 

Leaflet Doxis Kennisnetwerk

Doxis Kennisnetwerk is de nieuwe naam van wat tot nu toe ABR heetteEen duidelijke naam die meteen zegt wat het is. De doelstelling is ongewijzigd: het stimuleren van het uitwisselen van kennis en ervaring op ons vakgebied. De doelgroep is ook ongewijzigd: informatieprofessionals en –managers. De opzet is vanaf 1 januari 2021 wel vernieuwd. Ieder lid van het Doxis Kennisnetwerk heeft jaarlijks recht op:  

  • Toegang tot de online Doxis Academie (met e-learnings, quick-learnings, whitepapers en webinars) 
  • Gratis deelname en korting op trainingen en workshops van Doxis Academie (offline en/of online) 
  • Adviesgesprek met een Doxis adviseur  
  • Regionale kennisbijeenkomsten in het voor- en najaar 

1. Toegang tot de Doxis Academie

Binnen Doxis houden we de trends en ontwikkelingen in ons vakgebied nauwlettend in de gaten. Het is immers belangrijk dat we niet alleen onze basiskennis op orde hebben, maar ook deze up-to-date houdenDat is voor jou niet anders. Onze kennis willen we daarom graag actief delen. Dat doen wij in de Doxis Academie. 

Als lid van het Doxis Kennisnetwerk krijg je gratis toegang tot de Academie, zodat je de basiskennis bij de hand hebt en ook altijd up-to-date bent. Elk begin van het kwartaal organiseren we een webinar waarin de nieuwste ontwikkelingen binnen ons vakgebied worden uitgelicht en hoor je welke trainingen er de komende maanden in de academie op het programma staan. Elke maand kun je een nieuwe onlinetraining van ons verwachten die aansluit bij de ontwikkelingen. Alle trainingen zijn te volgen wanneer het jou schikt.

De toegang tot de Doxis Academie is voor één persoon en persoonsgebonden. Collega’s kunnen ook toegang krijgen tegen een gereduceerd tarief.

2. Gratis deelname en korting op trainingen en workshops van de Doxis Academie (offline en/of online)

Doxis biedt op de Doxis Academie gedurende het jaar diverse workshops en trainingen in het vakgebied aan met open inschrijving. Deze vinden plaats op verschillende locaties in het land en/of online. Als lid kun je één keer per jaar gratis deelnemen aan een workshop of training. Elke tweede deelnemer van je organisatie ontvangt 25% korting. Kijk op onze website voor het actuele aanbod van trainingen en workshops. 

3. Adviesgesprek met Doxis adviseur

Als lid van het kennisnetwerk kun je gebruik maken van een jaarlijks adviesgesprekTijdens dit twee uur durende gesprek brainstorm je met een Doxis-professional over vraagstukken die binnen jouw organisatie spelen en adviseren wij indien gewenst over dit onderwerp 

4. Regionale Kennisbijeenkomsten

Onze regionale kennisbijeenkomsten worden al jaren goed bezocht. Gedurende deze kennisbijeenkomsten (één in het voorjaar en één in het najaar) worden actuele thema's vertaald naar jouw dagelijkse praktijk. Je gaat in gesprek met vakgenoten uit jouw regio die te maken hebben met dezelfde problematiek en uitdagingen. De sessies worden begeleid door professionals van Doxis en vinden plaats op locatie van de organisaties die lid zijn. Een mooie gelegenheid voor een kijkje in de keuken van een andere organisatie, om kennis en ervaring te delen en om inspiratie op te doen.

Je bent welkom bij alle regiobijeenkomsten in het land en bent dus niet gebonden aan jouw eigen regio. Als de bijeenkomst op locatie niet mogelijk is i.v.m. de maatregelen rondom het coronaviruszal deze online plaatsvinden.

Voorwaarden 

De bijdrage voor het aansluiten bij het Doxis kennisnetwerk bedraagt € 720,- (in 2021) per jaar excl. btw. Dit bedrag wordt jaarlijks geïndexeerd. Het abonnement wordt automatisch verlengd voor het daaropvolgende kalenderjaar. Wil je opzeggen, dan vragen we je dit uiterlijk 31 december te doen. 

Ook lid worden van het Doxis Kennisnetwerk?