Contact

Blinkende BI-cockpits? Start met je ongestructureerde data!

N.vt.
N.v.t.

Goede sturingsinformatie, shiny BI-dashboards; we kijken likkebaardend naar de eindeloze mogelijkheden die de berg digitale data biedt. We laten er een softwaretool op los en concluderen: ‘Waardeloze info’.

Herkenbaar? Pak eerst je ongestructureerde data aan!  Door kwalitatieve data realiseer je rechtmatigheid en doelmatigheid; randvoorwaarden voor waardevolle sturingsinformatie.

Hierover hebben we samen met onze technologiepartner Knowliah gesproken tijdens het Congres Return on Information op 28 november 2018 in Hart van Holland te Nijkerk.

Ongestructureerde data...

...eigenlijk hebben we het er liever niet over. Want het voelt als digitaal zand door onze vingers. Iedereen ervaart het probleem van ongestructureerde informatie op zijn eigen manier. Geen overzicht, onnodig lang zoeken, niet voldoen aan wet- en regelgeving, risico op boetes, opnieuw creëren van informatie, kennis gaat verloren, geen heldere uitgangspunten over de omgang met informatie.

Informatiegestuurd werken binnen handbereik

Wil je echter als organisatie (zeker als overheidsorganisatie) rechtmatig en doelmatig te werk gaan, dan moet je hiermee aan de slag. Dit krijg je voor elkaar door je berg ongestructureerde data te transformeren naar kwalitatieve data.
Beschik je over kwalitatieve data dán ligt de wereld van informatiegestuurd werken binnen handbereik en kun je echt waarde halen uit alle beschikbare digitale data. Uiteraard kun je diverse tooling op ongestructureerde data loslaten maar als die data in de kern al onjuist is, dan is het een illusie dat je hiermee informatiegestuurd te werk gaat. Slechte kwaliteit informatie, leidt tot slechte beslissingen.

Hoe zorg je voor een realistische blik op informatie?

Tijdens deze break-out sessie gaven wij handvatten hoe je kwaliteit van data verhoogt, ongeacht vorm en gegevensbron. Ons beeld is: volledige grip op je informatie is een illusie. We kunnen je wel helpen met en begeleiden bij het nemen van de juiste beslissingen om de grote databerg in je organisatie op een slimme wijze te benaderen. We namen de deelnemers mee in bewezen methoden en innovatieve, slimme technologie waarmee je voorgoed uit dat moeras komt van ongestructureerde data.

Congres gemist?

Kon je helaas niet bij onze break-out sessie aanwezig zijn tijdens het Congres Return on Information op 28 november 2018?  Geen probleem. Op onze site vind je ook uitgebreide informatie over hoe wij op een slimme manier de berg met ongestructureerde data aanvliegen. Daarnaast komen wij ook graag bij je langs om samen van gedachten te wisselen over jouw uitdagingen op het gebied van ongestructureerde data.

Titia Beuker
Titia Beuker Accountmanager

Vragen? Stel ze aan de experts van Doxis. Bel met Titia Beuker op 070-317 71 72 of stel je vraag per e-mail via:

titia.beuker@doxis.nl