Doxis Seminar 2017: Pak de virtuele toekomst met beide handen aan!

De Markthal -De Wereld van Smaak- Rotterdam
16 mei 2017

Feestelijk Seminar in kader van 50 jaar ABR! Top sprekers: Jason R. Baron/ Hildo van Engen – Marco Derksen - Ruud Veltenaar – Leon Heuts/ Geweldige locatie: Markthal Rotterdam! Met rondleiding!

Aanmelden? Zeker doen! ABR-leden: gratis entree. Niet-leden: €150,- p.p. (excl. BTW).

Maak ook gebruik van de unieke rondleiding door de Markthal!

‘Fear Of Missing Out’? Remedie: kom naar het Doxis Seminar

Je weg vinden in de nieuwe, digitale, virtuele maatschappij; kat in het -digitale- bakkie? Nou nee. Het is elke dag toch weer de ‘survival of the -digi- fittest’. We leven niet alleen in een samenleving in verandering maar in een veranderde informatiesamenleving. Goed om stil te staan bij wat dit nu betekent voor je informatiebeleid, je klant (lees: burger en bedrijven), jezelf en je collega’s. Dat doen we op 16 mei 2017, tijdens het Doxis Seminar 2017, met geweldige sprekers op een unieke plek: De Markthal in Rotterdam.

Ontdek, pionier en leer!

Deze vijf top sprekers vind je niet snel samen op één event! Meld je nu aan!

Ontdek tijdens het Doxis Seminar 2017 hoe vijf belangrijke pioniers de kansen van deze nieuwe virtuele wereld met beide handen succesvol aanpakken. Ieder vanuit hun eigen expertise;

 • digitaal informatiebeleid is ook, of juist, ‘een ding’ van iedereen: Jason R. Baron (o.a. voormalig adviseur diverse Amerikaanse regeringen op het gebied van informatiebeheer, voormalig directeur Procesvoering bij het Nationaal Archief van de USA), met vertaling naar het Nederlands door Hildo van Engen, hoofd van het Streekarchief Langstraat Heusden Altena in Heusden.
 • wat hebben Harry Potter, Uber en jouw organisatie gemeen?  Marco Derksen, adviseur digitale transformatie
 • digitale transformatie of make-over: wat dit betekent voor de mens en leiderschap: Ruud Veltenaar, TEDX-sprekers, filosoof, bijzonder hoogleraar. Een van Nederlands best geëvalueerde sprekers.
 • big data en media, 'Filosofie Twittercanon', 'Het kan niet maar we doen het toch': Leon Heuts, Hoofdredacteur Filosofie Magazine, tevens dagvoorzitter.

Programma Doxis Seminar

  9.30 - 10.00     Ontvangst met koffie en thee (voor deelnemers rondleiding)
10.00 - 11.00     Rondleiding Markthal (voor vroege aanmelders). Parallel ontvangst voor deelnemers die niet aan de                                    rondleiding deelnemen.
11.00 - 11.15       Koffie break
11.15 - 11.30       Welkomstwoord door dagvoorzitter Leon Heuts, Hoofdredacteur Filosofie Magazine
11.30 - 13.00     Keynote Jason R. Baron, Of Counsel, Drinker Biddle LLP, Washington D.C
                             inclusief Q & A/ discussie/ vertaling door Hildo van Engen:
                            Information Governance in the C-Suite and in the Corporate Boardroom
13.00 - 14.00     Lunch break
14.10 – 15.00    Marco Derksen, adviseur digitale transformatie
15.00 – 15.15    Vragenronde onder leiding van Leon Heuts 
15.15  -  16.00   Ruud Veltenaar, TEDX spreker, filosoof, bijzonder hoogleraar
16.00 - 16.15     Vragenronde onder leiding van Leon Heuts
16.15 – 16.30    Wrap-up door Leon Heuts
16.30                  Borrel

Een unieke sprekers line-up met:

Jason R. Baron

 • de man die Amerikaanse regeringen en presidenten, onder wie Obama, adviseerde over het landelijk informatiebeheer van de VS en het Witte Huis
 • directeur procesvoering was bij het Nationaal Archief van de Verenigde Staten, de US National Archives and Records Administration
 • de go-to-guy van CNN en de New York Times ten tijde van de Hillary Clinton mailaffaire
 • architect is van de baanbrekende Capstone-aanpak voor waardering en selectie van e-mail
 • aan de wieg stond van het revolutionaire Predictive Coding, voor het succesvol doorzoeken van grote hoeveelheden digitale informatie (bewezen succesvol in de enorme rechtszaak van de US tegen de tabaksindustrie).

'Transparantie en verantwoording is van iedereen'

Schandalen omtrent informatie, inclusief datalekken, de exponentiële groei in alle soorten data afkomstig van het ‘internet of things’; dit heeft allemaal geleid tot aandacht voor de vraag hoe organisaties het beste hun omvangrijke werkprocessen rondom informatiebeheer kunnen beheren en beheersen. De opkomende discipline van het informatiebeheer geeft aan dat alle soorten organisaties (overheid en particulier) meer proactief kunnen zijn in de manier waarop zij omgaan met data-issues zoals documentbeheer, juridische procedures, verzoeken om toegang tot de informatie, privacy en beveiliging. Deze lezing biedt een heldere blik op de toekomst voor organisaties, gebaseerd op een model dat binnen de Verenigde Staten steeds vaker wordt gebruikt. Wie beheert de informatie in uw organisatie? En worden daarbij de verschillende invalshoeken van juristen, IT, documentbeheerders en het bestuur in aanmerking genomen? Wordt het tijd om bestuursleden meer direct te betrekken door hen inzicht te geven in hoe beslissingen tot stand komen?
Deze lezing door een expert van wereldfaam op het gebied van informatiebeheer wet- en regelgeving én de praktijk belooft informatief, innovatief en controversieel te worden.

Bekijk Jason R. Barons' verhaal op CNN

Hildo van Engen

 • hoofd van het Streekarchief Langstraat Heusden Altena in Heusden
 • ruim tien jaar werkzaam in het archiefwezen, waar hij zich inzet om eeuwenoude en moderne informatie voor de toekomst te bewaren
 • bestuurslid van de Koninklijke Vereniging van Archivarissen in Nederland (KVAN).

Hildo vertaalt tijdens en na het gesprek/ lezing van Jason R. Baron het Engels naar het Nederlands. Dus is je Engels wat roestig, geen probleem! Je krijgt alles mee! 

Hildo van Engen Doxis Seminar 2017

Marco Derksen

 • ruim 20 jaar ervaring met technologie, innovatie en (digitale) media
 • kerndocent van de leergang Digitaal Leiderschap aan de AOG School of Management -de postacademische opleider van Rijksuniversiteit Groningen
 • eigenaar van het zeer succesvolle online platform Marketingfacts.

'Wat hebben Harry Potter, Uber en jouw organisatie gemeen?'

Een steeds groter deel van ons leven en werk verloopt via digitale kanalen. We zijn altijd en overal met elkaar verbonden en we bepalen zelf hoe, wanneer en welke informatie we tot ons nemen. Organisaties moeten zich daarop aanpassen en zich verbinden met de klant. Een grote uitdaging in een steeds complexere samenleving. Wat betekent dit in de samenwerking tussen overheid, klant -burger- en bedrijven?

Marco Derksen, spreker Doxis Seminar 2017
Bekijk Marco ook op Youtube

Ruud Veltenaar

 • een van de best geëvalueerde sprekers van Nederland!
 • trendwatcher
 • zijn visie, inzichten en humoristische anekdotes zijn gebaseerd op meer dan 25 jaar ervaring als ondernemer en bestuurder bij internationale organisaties. 


'Digitale transformatie of make-over'

Controle is niet meer van deze tijd maar mensen in staat stellen het beste uit henzelf te halen des te meer. De wereld verkeert in een transformatie naar een volgende fase. Deze transitie raakt bijna iedereen en heeft grote invloed op ons leven en werk.  Ben jij klaar voor de toekomst en in staat om ook in turbulente tijden het verschil te blijven maken?

Ruud Veltenaar, spreker Doxis Seminar 2017
Bekijk de reacties op het Inspiriment van Ruud.

Leon Heuts

 • Hoofdredacteur Filosofie Magazine
 • Essays over big data en media
 • Filosoof
 • Co-auteur van ‘De filosofie twittercanon'

'Het kan niet maar we doen het toch'

Wat doet een ‘filosoof’ op het Doxis Seminar? Onze horizon verbreden! Leon schreef essays over big data en media en was co-auteur van het boekje ‘De filosofie twittercanon’. Doxis heeft in samenwerking met Filosofie Magazine het boek 'De Zwerm. Een verhaal over de virtuele samenleving' geschreven. Leon zal het Seminar afsluiten waarin de bijdragen van alle sprekers gevat worden met het oog op deze visie.

Maak een eind aan je ‘Fear of missing out’ en klik op de aanmeldbutton!

 • Vijf fantastische sprekers onder 1 dak op 1 dag
 • Unieke locatie: de ‘Wereld van Smaak’ in de Markthal in Rotterdam
 • Rondleiding achter en voor de schermen van de Markthal, een architectonisch kunstwerk
 • Ervaring en inspiratie delen met vakgenoten
 • ABR 50 jaar in 2017! Seminars altijd een volle bak! 

Je aanmelding verloopt via de Doxis Klantportal. Géén inloggegevens nodig! 

Reinoud Plantinga
Reinoud Plantinga Accountmanager

Vragen? Stel ze aan de experts van Doxis. Bel met Reinoud Plantinga op 070-317 71 72 of stel je vraag per e-mail via:

@ reinoud.plantinga@doxis.nl