Uniek Doxis Seminar in samenwerking met New Scientist, hét internationaal toonaangevende magazine over wetenschap en technologie. Geweldige locatie: NEMO Science Museum Amsterdam.

De virtuele wereld is allang geen ver-van-je-bed-show meer. Enorme databergen bieden grenzeloze mogelijkheden. Maar wanneer wordt grenzeloos grensoverschrijdend? Doxis nodigt je uit om samen op expeditie te gaan en de reis naar de virtuele toekomst af te leggen. Dit doen we in ons tweede boek ‘Expeditie Zwerm’ en nu ook ‘live’ tijdens het Doxis Seminar 2018.
Ontmoet collega-informatieprofessionals tijdens de netwerklunch en borrel. Ga met elkaar de discussie aan over de analoge samenleving in onze achteruitkijkspiegel en de virtuele wereld die voor ons ligt.

Seminar met thema’s waar je nu over na moet denken

  • Gaan de robots straks ons leven overnemen en hoe maak je robots sociaal?
  • Impact van de opkomst van virtuele werelden
  • Kansen en risico’s Big Data
  • Juridische keerzijde van digitalisering
  • Hoe de quantumcomputer onze levens drastisch gaat veranderen
  • Profiling. Welke technische uitdaging maakt dat mogelijk en hoe ga je daarmee om?

Het Doxis Seminar: geen saaie zit maar een dag vol interactie!

Op het podium staat een reeks van prominente sprekers die je dwingen om na te denken over deze ontwikkelingen. Dit doen we in de vorm van interviews, video’s, presentaties en columns. De dag sluiten we af met een pittige paneldiscussie met sprekers en deelnemers, onder leiding van Jim Jansen. Tijdens het Seminar kun je hiervoor de gehele dag al vragen indienen; we geven immers gezamenlijk invulling aan de virtuele samenleving.

Sprekers

Foto van spreker Dagvoorzitter Jim Jansen Jim Jansen bij DWDD over de wetenschappelijke doorbraak van het jaar Dagvoorzitter Jim Jansen

Dagvoorzitter Jim Jansen, is sinds 2014 Hoofdredacteur New Scientist, en uitgever. Namens New Scientist is hij verantwoordelijk voor de wetenschappagina’s op zaterdag in Het Parool.

Ook is Jim als hoofdredacteur regelmatig op radio en televisie om (wetenschappelijk) nieuws te duiden.

* Fotograaf: Mats van Soolingen

Foto van spreker Openingsspreker Hans Schnitzler Hans Schnitzler bij DWDD Openingsspreker Hans Schnitzler

Openingsspreker Hans Schnitzler is filosoof, publicist en voormalig columnist voor de Volkskrant. Auteur van o.a. het boek ‘Kleine filosofie van de digitale onthouding’. Hierin onderzoekt hij, aan de hand van de ‘digitale detox’-ervaringen van studenten, wat het betekent om offline te gaan in een wereld die altijd online is.

Regelmatig op televisie (DWDD, Nieuw Licht) om impact van sociale media te bespreken.

Foto van spreker Professor Elly Konijn Professor Elly Konijn

Elly Konijn is professor Media Psychologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Ze houdt zich onder andere bezig met omgang met sociale robots en mediagebruik van jongvolwassenen. Elly Konijn werkte mee aan het ontwikkelen van sociale robot Alice.

Foto van spreker Edgar du Perron - Decaan UvA Edgar du Perron - Decaan UvA

Edgar du Perron was decaan bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam. Hier is hij nog steeds hoogleraar en was korte tijd vice-rector. Sinds april 2016 is hij raadsheer in de Hoge Raad. Afgelopen zomer stond hij op het Lowlands Festival. Tijdens zijn lezing gaat hij dieper in op de juridische keerzijde van digitalisering.

Foto van spreker Hoogleraar Beate Roessler Hoogleraar Beate Roessler

Beate Roessler is hoogleraar Wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam. Ze richt zich op ethiek en haar geschiedenis en haar onderzoek gaat onder andere over autonomie, gelijkheid en privacy. Beate Roessler zit in het bestuur van de Amsterdam Platform for Privacy Research (APPR) en maakt zich hard voor privacy vanuit ethisch-filosofisch perspectief. Beate schreef in 2001 het gezaghebbende boek Der Wert des Privaten over het belang van en het recht op een privésfeer, dat iedereen volgens Roessler heeft. Tijdens het Doxis seminar gaat Beate in op het ethische belang van privacy.

Foto van spreker Harry Zengerink - Opleidingsmanager HvA Harry Zengerink - Opleidingsmanager HvA

Harry Zengerink is opleidingsmanager Communicatie & Media Design aan de Hogeschool van Amsterdam. Onder zijn hoede worden zo’n 1300 studenten opgeleid tot creatieve ontwerpers van multimediale oplossingen. Zengerink vertelt over leren met Virtual Reality en Augmented Reality.

Foto van spreker Petra Lubbers - Chief Digital Transition and Concepts Petra Lubbers - Chief Digital Transition and Concepts

Petra Lubbers is Chief Digital Transition and Concepts bij de Shared Stories Group. Hiervoor werkte ze bij Novamedia als Manager Director van hun boekendivisie en bij Bol.com als Director Books & Entertainment. In deze periode heeft zij ruimschoots ervaring opgedaan in de wereld van e-commerce en de ontwikkeling van digitale lees-proposities.

Waarom mag je dit niet missen?

  • Naast Hans Schnitzler en Jim Jansen presenteren we binnenkort nieuwe verrassende sprekers.
  • Unieke locatie: NEMO Science Museum in Amsterdam. Het programma biedt ruim de gelegenheid om ook even door het museum te struinen.
  • Groot aantal unieke sprekers onder 1 dak op 1 dag.
  • Ervaring en inspiratie delen met vakgenoten.