Contact

E-learning Wob

E-learning
Doxis Academie

In de Doxis Academie staat de e-learing Wob voor je klaar. In deze e-learning leren we je wat de Wob precies inhoudt, wat het doel van de wet is en hoe je een Wob-verzoek goed kunt beantwoorden. De e-learning is gratis te volgen. 

Wet openbaarheid van bestuur (Wob)

De Wet Openbaarheid van Bestuur bestaat sinds 1991 en geeft de richtlijnen voor wat de overheid in de openbaarheid moet doen en wat niet. Wanneer burgers of organisaties behoefte hebben aan meer informatie dan gegeven wordt, kunnen zij een Wob-verzoek indienen. Het uitgangspunt van de Wob is namelijk dat, bij een goede en democratische overheid, openbaarheid van bestuur een algemeen rechtsbeginsel is. In de praktijk betekent dit vaak dat het beantwoorden van een Wob-verzoek behoorlijk wat tijd en kennis over het onderwerp vergt.

Wat kun je verwachten van de e-learning Wob? 

In deze e-learning wordt uitgelegd wat de Wob precies omvat. We leggen je de materie uit aan de hand van kernbegrippen en geven je een kleine sneak peek binnen onze casus voor het Ministerie van Volksgezondheid. Vanwege de huidige omstandigheden worden hier veel Wob-verzoeken ingediend en wij ondersteunen het Ministerie van VWS bij dit proces.  Benieuwd naar de Wob, de stappen die genomen moeten worden voor een Wob-verzoek en hoe de casus rondom het coronavirus bij het Ministerie van VWS wordt aangepakt? Volg dan nu de e-learning!

Doxis Academie

Doxis Academie

Het online platform voor en door informatieprofessionals. Iedere maand een nieuwe training zodat jouw kennis up to date blijft. Benieuwd geworden? Ter ere van de introductie van de academie in april bieden wij tot eind 2020 je de kans onze e-learnings gratis te volgen. Grijp deze kans en leer onder andere meer over de Hotspotmonitor en de Wob. Naar de Doxis Academie >

 

Wij ondersteunen je graag!

Sta je voor de uitdaging Wob-verzoeken te behandelen en kun je hier wel wat ondersteuning bij gebruiken? Wij hebben ruime ervaring met Wob procedures en ondersteunen momenteel onder andere het Ministerie van VWS bij de Wob-verzoeken met betrekking tot het coronavirus. Benieuwd hoe wij jouw organisatie kunnen helpen? Neem contact op met onze experts via tel. 070-317 71 72 of vraag de commerciele binnendienst om de mogelijkheden.

Dick de Vries
Dick de Vries Professional bij Doxis

Vragen? Stel ze aan de experts van Doxis. Bel met Dick de Vries op (070) 317 7172 of stel je vraag per e-mail via:

dick.de.vries@doxis.nl