Contact

Waarom Hillary faalde- Effectief digitaal informatiebeleid in de VS en wat wij er van moeten leren.

Kyocera Stadion, ADO Den Haag, Den Haag
15 mei 2017

College Tour en Bootcamp met Jason R. Baron en Michiel Vos
15 mei 2017, NIEUWE LOCATIE: KYOCERA STADION VAN ADO DEN HAAG IN DEN HAAG.

Is FBI-directeur Comey ontslagen vanwege zijn rol in het onderzoek naar de Hillary Clinton e-mail affaire? Hoor het 'ooggetuigenverslag' van Amerika-correspondent Michiel Vos en dé deskundige op dit gebied, Jason R. Baron! Be there! Meld je aan!

Lees het NOS bericht

Comey en Trump

Foto Bron: CNN

30.000 e-mails..

Zoveel mails stuurde Hillary Clinton vanuit haar privéaccount. Dit werd dé affaire tijdens de afgelopen Amerikaanse presidentsverkiezingen en zaagde de poten onder haar campagne vandaan. ‘Ver van mijn bed?’ Zeker niet!
Iedereen gebruikt privémail voor zijn werk. En WhatsApp, en VUL MAAR IN! Oók in Nederland. Bovendien neemt de hoeveelheid digitale informatie, zoals e-mail, buitensporige proporties aan.

Als deze Hillary Clinton situatie ons iets leert is het wel dat de impact van onverantwoord omgaan met digitale informatie sterk wordt onderschat. Ook in Nederland. Denk alleen maar aan het gebruik van Gmail door minister Kamp van Economische Zaken, zijn account is doelwit geweest van phishing. Of het feit dat er in Nederland in 2016 ruim 5.500 datalekken zijn geregistreerd. En dat zijn dan alleen nog de gevallen die gemeld worden. Niets doen is kortom geen optie…

Geen effectief digitaal informatiebeleid is geen optie want:

 • Je loopt een groot risico op (privacygevoelige) datalekken
 • Je riskeert hierdoor hoge boetes die in de tonnen kunnen lopen
 • Je werkt inefficiënt
 • Je krijgt overbodige boetes door het niet of te laat beantwoorden van WOB (Wet Openbaar Bestuur)-verzoeken
 • Je voldoet niet aan wet- en regelgeving
 • Je organisatie loopt imagoschade op
 • Je verliest het vertrouwen van de burger
 • Je organisatie is niet klaar voor de digitale overheid 2020

Hoe voorkom je datalekken, imagoschade en win je het vertrouwen van de burger?

Nederland kan veel leren van Amerika op het gebied van de digitale overheid! Daar moet sinds eind 2016 alle informatie een digitaal format hebben. Vanaf 2019 moet zelfs alles digitaal worden beheerd! Zo ver zijn we hier nog niet. Kom daarom op 15 mei naar Debatcentrum Arminius in Rotterdam. Krijg advies over hoe je efficiënt digitaal informatiebeleid realiseert, van de man die:

 • Amerikaanse regeringen en presidenten, onder wie Obama, adviseerde over het landelijk informatiebeheer van de VS en het Witte Huis
 • aan de wieg stond van baanbrekende methoden die deze Amerikaanse digitale overheid mede mogelijk maakt
 • de go-to guy was van CNN en de New York Times ten tijde van de Hillary Clinton mailaffaire
 • procesadvocaat en senior juridisch adviseur was op het Departement van Justitie van de VS
 • directeur procesvoering was bij het Nationaal Archief van de Verenigde Staten: Jason R. Baron

Uw host: Michiel Vos! Amerika-correspondent

Deze ‘one of a kind’ bijeenkomst verdient een bijzondere gastheer. Uw presentator is Michiel Vos; Amerika-correspondent bij o.a. RTL Late Night en EenVandaag. Ook maakte hij de docuserie ‘My America’ waarvoor hij onder meer Henry Kissinger en Arnold Schwarzenegger interviewde. Michiel spreekt vloeiend Engels en Nederlands en maakt letterlijk en figuurlijk de vertaalslag naar het Nederlands.

 

Michiel Vos en President Barack Obama

Wees geen ‘Hillary’ en meld je aan

Zorg ervoor dat je klaar bent voor 2020, zet de poort dicht voor datalekken. Deze informatie is te waardevol om niet tot je te nemen. Daarom krijg je als relatie van Doxis exclusief kosteloos toegang tot deze bijzondere College Tour. De vroege aanmelders kunnen tevens in gesprek met Jason R. Baron tijdens de Bootcamps die 's middags plaatsvinden.

Laat dit event niet ‘the one that got away’ worden! Daar is het te uniek voor. Meld je aan. We verwelkomen je graag op 15 mei 2017 in het mooie Kyocera Stadion van ADO Den Haag in Den Haag! Prima bereikbaar met de auto, gratis parkeren (P2) en ook goed bereikbaar met het OV! 

Klik hier voor de routebeschrijving

Live from the White House - College Tour en Bootcamp

College Tour

We beginnen 's ochtends met onze College Tour: Jason R. Baron zal in een gesprek met Michiel Vos zijn uitgebreide kennis op het gebied van het succesvol doorzoeken van de vloedgolf aan digitale data met ons delen. Daarbij is er ruimte voor interactie en het stellen van vragen. 

Bootcamp

Voor een aantal gegadigden volgt in de middag een verdieping op de inhoud met een Bootcamp over het beheren van grote hoeveelheden digitale data. Aangezien we interactie willen willen borgen, vinden deze sessies plaats in kleinere break-out sessies. Tijdens deze Bootcamp kun je persoonlijk van gedachten wisselen over jouw ervaringen en ideeën met de man die meerdere presidenten bijstond

Schrijf je snel in, kom luisteren naar en bijdragen aan de discussie, op het hoogst denkbare niveau.

Programma

9.30-10.00 uur     Ontvangst met koffie en thee
10.00-10.20 uur   Opening door Michiel Vos
10.20-11.05 uur    College Tour: Michiel Vos en Jason R. Baron. Part one. (Plenair)
11.05-11.30 uur    Vragen en discussie (plenair)
11.30-11.50 uur    Koffiepauze
11.50-12.30 uur   College Tour Michiel Vos en Jason R. Baron. Part two. (Plenair)
12.30-13.00 uur   Vragen en discussie (plenair)
13.00-13.45 uur   Lunch

Aangemeld voor de gehele dag? Dan ga je na de lunch verder:

13.50-14.00 uur   Korte wrap-up College Tour en introductie Bootcamp, door Leon Heuts, Hoofdredacteur Filosofie Magazine
14.00-14.10 uur    Korte intro door Jason R. Baron
14.15-15.15 uur     Bootcamp sessies 1 (in groepjes en in gesprek met Jason R. Baron)
15.15-15.30 uur    Schakelmoment
15.30-16.15 uur    Bootcamp sessies 2 (in groepjes en in gesprek met Jason R. Baron)
16.20-16.30 uur  Centrale terugkoppeling door Jason R. Baron
16.30 uur              Borrel

Trackrecord van Jason R. Baron en Michiel Vos

Jason R. Baron

Jason R. Baron Of Counsel, Drinker Biddle LLP, Washington D.C, ontwikkelde als directeur bij het Nationaal Archief van de Verenigde Staten (NARA) de revolutionaire Capstone-aanpak voor waardering en selectie van e-mail. Daarnaast was hij, als vooraanstaand lid van de Sedona Conference, de architect van Predictive Coding, een baanbrekende methode voor het succesvol doorzoeken van grote hoeveelheden digitale informatie.

Jason R. Baron werkt als adviserend partner in het Information Governance and eDiscovery Group bij Drinker Biddle & Reath LLp in Washington, D.C. en is tevens medevoorzitter van de Information Governance Initiative, een onafhankelijk – leveranciersneutraal – consortium en denktank. Tussen 2000 en 2013 was hij de eerste persoon die werd benoemd als directeur procesvoering bij het Nationaal Archief van de Verenigde Staten: de US National Archives and Records Administration. Daarvoor was hij twaalf jaar procesadvocaat en senior juridisch adviseur op het Departement van Justitie. In deze functies heeft hij een leidende rol gehad bij het vormgeven en implementeren van de elektronische recordmanagement procedures en -werkwijze van de Amerikaanse overheid en was hij de hoofd-advocaat in beleidsbepalende rechtszaken die betrekking hadden op het preserveren van e-mail van het Witte Huis.

Jason R. Baron College Tour en Bootcamp Doxis

CNN -  Jason R. Baron werd onder meer door CNN als deskundige geraadpleegd over de Hillary Clinton e-mailaffaire. 

Klik hier voor het fragment.

Tijdens de enorme rechtszaak US tegen Philip Morris, speelde Jason R. Baron een belangrijke rol bij het boven tafel krijgen van alle relevante informatie in de berg van 32 miljoen mails.

Lees het artikel

Slim zoeken in e-mails? Tijdens het presidentschap van Clinton werden 32 miljoen mails bewaard, na Bush waren dat er al meer dan 200 miljoen. Baron legt in deze docu uit wat er in tien jaar E-Discovery is veranderd.

Klik hier voor de trailer

Michiel Vos

Michiel Vos is jurist en Verenigde Staten-correspondent, standplaats New York, voor Nederlandse en Vlaamse televisie en radio: VRT's Terzake, De Afspraak en VRT radio. In Amsterdam schuift hij elke maand aan bij Humberto Tan's RTL Late Night om Nederland bij te praten over de Verenigde Staten - van Donald Trump tot aan pop culture, Hollywood en alles daartussen in.
Michiel Vos versloeg de Amerikaanse verkiezingen ook voor EénVandaag (NPO), Met 't Oog op Morgen (NOS), KRO-NCRV radio en vele anderen. Hij neemt regelmatig deel aan politieke panels vanaf de NASDAQ effectenbeurs op Times Square bij het Franse BFM Business en geeft regelmatig zijn Europees - Amerikaanse visie op de Amerikaanse politiek voor de Amerikaanse televisie bij MSNBC.

Foto Michiel Vos College Tour Jason R. Baron

Michiel Vos maakte de docuserie 'My America'. Hij toont de wereld van de rijken en invloedrijken. Daarnaast toont Michiel het land van de straatarmen, voor wie de 'American dream' maar al te vaak een nachtmerrie blijkt te zijn.

Klik hier voor aflevering 1 van My America

Michiel Vos schuift regelmatig aan bij Humerto Tan van RTL Late Night om de ontwikkelingen in het land van Trump te bespreken.

Klik hier voor een fragment waarin Michiel vertelt over de eigenzinnigheid van Trump

Michiel Vos is ook regelmatig te zien bij EenVandaag waar hij op pakkende en kritische wijze commentaar geeft op de ontwikkelingen in Amerika.

Klik hier voor EenVandaag -  Wat blijft erover van Obama's erfenis?

Niek Duijf
Niek Duijf Adviseur

Vragen? Stel ze aan de experts van Doxis. Bel met Niek Duijf op (070) 317 71 72 of stel je vraag per e-mail via:

niek.duijf@doxis.nl