Contact

‘Ongestructureerde data: het ‘fools gold’ voor informatiegestuurd werken’

Feyenoord Stadion, Rotterdam
26 maart 2019

Data: er is zoveel van en we willen er zoveel mee. Verblind door het ‘fools gold’ dat ongestructureerde data heet, leggen we ons vertrouwen in de handen van supermooie softwareoplossingen. Resultaat: maar dát bedoelden we niet! Herkenbaar? Zorg éérst voor kwalitatieve data; randvoorwaarde voor waardevolle sturingsinformatie. Bezoek onze break-out sessie tijdens het congres 'De Informatiegestuurde Overheid' op 26 maart in het Feyenoord Stadion in Rotterdam. Krijg handvatten hoe je kwaliteit van data verhoogt door bewezen methoden, technologie en praktijkvoorbeelden. Leg de basis voor informatiegestuurd werken.

Data lijkt het nieuwe goud

Maar vooralsnog is het vooral ‘fools gold’: bergen en bergen ongestructureerde data die heel mooi glimmen maar niets van waarde opleveren. Je kunt de mooiste softwaretools loslaten op je ongestructureerde data maar software is én blijft een middel. Stop je er rommel in dan komt er ook rommel uit. Dit betekent slechte kwaliteit van informatie wat leidt tot slechte beslissingen. Zonder kwalitatieve data is informatiegestuurd werken ver te zoeken.

Wil je echter als overheidsorganisatie informatiegestuurd werken op een rechtmatige en doelmatige manier -en dat moet je als overheid- dan betekent dit werk aan de winkel. Beschik je over kwalitatieve data dán kun je echt waarde halen uit alle beschikbare digitale data.

Waarde uit data en informatie creëren

Tijdens de 1e lustrumeditie van het congres De Informatiegestuurde Overheid is het centrale thema: Waarde uit data en informatie creëren. De hoofdvraag die tijdens het congres beantwoord wordt is: hoe creëer je snellere en beter besluitvorming door data en informatie?

Om tot een antwoord op deze centrale vraag te komen zal vanuit verschillende invalshoeken ingegaan worden op het gebruik van data en informatie binnen overheidsorganisaties en de mogelijkheden om hierin met elkaar samen te werken.

Hoe zorg je voor een realistische blik op informatie?

Tijdens het congres 'De Informatiegestuurde Overheid' verzorgen wij een break-out sessie waarin je handvatten krijgt hoe je kwaliteit van data verhoogt, ongeacht vorm en gegevensbron. Ons beeld is: volledige grip op je informatie is een illusie. We helpen je bij het nemen van de juiste beslissingen om de grote databerg in je organisatie op een slimme wijze te benaderen. We nemen je mee in bewezen methoden en innovatieve, slimme technologie waarmee je structureel het probleem tackelt van ongestructureerde data . We gebruiken praktische voorbeelden en interactieve werkvormen zodat je actief betrokken bent bij het gesprek. Na deze sessie kun je de uitdaging van ongestructureerde data in de juiste context en samenhang plaatsen. Ook heb je een beeld bij de mogelijke vervolgstappen om de weg vrij te maken voor effectief informatiegestuurd werken.

Meld je aan en bezoek onze break-out sessie 'Ongestructureerde data: het fools gold voor informatiegestuurd werken'.

Je kunt je als eindgebruiker aanmelden indien je namens jouw organisatie betrokken bent bij de oriëntatie of de aanschaf van producten of diensten met betrekking tot het congresonderwerp. Eindgebruikers krijgen de mogelijkheid om kosteloos deel te nemen indien je voldoet aan de inschrijfvoorwaarden.

Reinoud Plantinga
Reinoud Plantinga Accountmanager

Vragen? Stel ze aan de experts van Doxis. Bel met Reinoud Plantinga op 070-317 71 72 of stel je vraag per e-mail via:

@ reinoud.plantinga@doxis.nl