Contact

‘Ongestructureerde data: het ‘fools gold’ voor informatiegestuurd werken’

Feyenoord Stadion, Rotterdam
26 maart 2019

Data: er is zoveel van en we willen er zoveel mee. Verblind door het ‘fools gold’ dat ongestructureerde data heet, leggen we ons vertrouwen in de handen van supermooie softwareoplossingen. Resultaat: maar dát bedoelden we niet! Herkenbaar? Zorg éérst voor kwalitatieve data; randvoorwaarde voor waardevolle sturingsinformatie. Tijdens onze drukbezochte break-out sessie tijdens het congres 'De Informatiegestuurde Overheid' op 26 maart jl. in het Feyenoord Stadion in Rotterdam, hebben we hier uitgebreid over gesproken.

Data lijkt het nieuwe goud

Maar vooralsnog is het vooral ‘fools gold’: bergen en bergen ongestructureerde data die heel mooi glimmen maar niets van waarde opleveren. Je kunt de mooiste softwaretools loslaten op je ongestructureerde data maar software is én blijft een middel. Stop je er rommel in dan komt er ook rommel uit. Dit betekent slechte kwaliteit van informatie wat leidt tot slechte beslissingen. Zonder kwalitatieve data is informatiegestuurd werken ver te zoeken.

Wil je echter als overheidsorganisatie informatiegestuurd werken op een rechtmatige en doelmatige manier -en dat moet je als overheid- dan betekent dit werk aan de winkel. Beschik je over kwalitatieve data dán kun je echt waarde halen uit alle beschikbare digitale data.

Verder praten?

Meer weten over wat Doxis voor je kan betekenen op het gebied van ongestructureerde data? We denken graag met je mee! Op onze site vind je uitgebreide informatie over onze oplossingen op het gebied van dit thema. Of bel de Commerciële Binnendienst van Doxis. Zij zijn bereikbaar op telefoonnummer 070-317 71 72.

Titia Beuker
Titia Beuker Accountmanager

Vragen? Stel ze aan de experts van Doxis. Bel met Titia Beuker op 070-317 71 72 of stel je vraag per e-mail via:

titia.beuker@doxis.nl