Contact

Zaakgericht werken en hoe het wél werkt – Training

Naar keuze
In-company

Zaakgericht werken: vallen, opstaan en weer doorgaan.
Hoe werkt het?

Tien jaar geleden startten de eerste (overheids)organisaties met zaakgericht werken. Veel instanties zijn nu bezig om dit verder te ontwikkelen naar een (volledige) digitale dienstverlening. Inmiddels zijn er, en bij sommige organisaties zelfs meerdere, pogingen gedaan om zaakgericht werken organisatie breed uit te rollen. Onze ervaring is echter dat het nog steeds nergens echt lekker gaat. Het is ook een groot veranderproces dat veel impact heeft op de organisatie.

We zien dat veel organisaties toe zijn aan een volgende stap. De rol van de medewerker (D)IV en/of functioneel beheerder is nu zichtbaar aan het veranderen. De medewerker (D)IV wordt steeds meer een regisseur en controleur.

Tijd voor een realistische training...

...die je meeneemt in de 'zaakgerichte' praktijk. Centraal tijdens deze training staat het uitwisselen van praktijkervaringen met vakgenoten. Je gaat met elkaar in gesprek over zaken als:

 • Waar loop je tegenaan?
 • Wat gaat er goed.
 • Wat niet?
 • Als ik dat had geweten dan....

Tijdens de training bespreken we de volgende onderwerpen:

 • Wat definiëren we als zaakgericht werken: achtergrond en de alternatieven.
 • Nut en noodzaak
 • Zaakgericht werken in de praktijk (hoe gaat het bij andere organisaties?)
 • Do’s en don’ts

Dit levert deze training je op:

Tijdens een 1-daagse interactieve training leer je wat je van zaakgericht mag verwachten, wat niet en hoe je het op de juiste manier inzet. We delen onze ervaring over het succesvol inzetten van zaakgericht werken. Op deze manier kun je zin, nut en noodzaak overbrengen naar de rest van de organisatie. Daarmee vergroot je niet alleen het draagvlak voor zaakgericht werken maar ook het succes en effectiviteit.

Voor wie?

Deze training is een must voor alle informatieprofessionals die werkzaam zijn bij de overheid en aan de slag moeten met zaakgericht werken.

Waarom is deze training relevant?

 • Ieder werk heeft z’n eigen ondersteuning. Het gaat niet meer om het document maar om de vakman. En het gaat meer over delen en samenwerken. Zaakgericht werken is dus niet voor alle typen werk geschikt. Een omgeving waarin je samenwerkt moet aan heel andere eisen voldoen. Dit was een eyeopener voor de vele overheidsorganisaties die wij hebben geholpen met een succesvolle implementatie van  zaakgericht werken. We delen graag onze ervaring met jou.
 • Onze trainingen zijn praktisch en to-the-point; afgestemd op de situatie in jouw organisatie.
 • We gebruiken diverse interactieve en werkvormen die hun succes hebben bewezen in de praktijk bij onze opdrachtgevers.
 • Daarnaast gaan we tijdens een interactieve sessie aan de slag met het verzamelen van tips & trucs van zaakgericht werken en praktische handvatten met betrekking tot het gebruik van het zaaksysteem.

Graag een in-company training Zaakgericht werken?

Meer weten over de in-company mogelijkheden van de training Zaakgericht werken? Neem dan contact op met een van onze collega's van de Commerciële Binnendienst van Doxis.

T: 070-317 71 72.  Neem contact op

Titia Beuker
Titia Beuker Accountmanager

Vragen? Stel ze aan de experts van Doxis. Bel met Titia Beuker op 070-317 71 72 of stel je vraag per e-mail via:

titia.beuker@doxis.nl