Implementatie Microsoft 365 en Sharepoint Online

Microsoft 365 en SharePoint Online zijn uitgegroeid tot dé online tools voor projectmatig (samen)werken. Echter het zomaar invoeren van deze tools in de organisatie is vragen om problemen. Een goede implementatie van Microsoft 365 en SharePoint Online vraagt om een gedragen visie, een zorgvuldig geformuleerd beleid en strategie en de juiste begeleiding en training van je mensen. Daarnaast is kennis van zaken op het gebied van informatiemanagement, informatiebeheersvraagstukken, governance en inrichting van je andere systemen essentieel.

Doxis heeft voor de succesvolle implementatie van Microsoft 365 en SharePoint Online een beproefde aanpak ontwikkeld, deze is toegepast bij diverse (overheids)organisaties. Onze aanpak bestaat uit de drie aspecten die  gezamenlijk  bepalend  zijn  voor  een succesvolle informatievoorziening. Systemen en informatie sluiten aan op de doelen en het beleid van een organisatie. Ons integrale perspectief zorgt voor een kwalitatieve informatievoorziening die afgestemd is op en bijdraagt aan de organisatiedoelstellingen en gedragen is door medewerkers.

Hieronder vind je de aspecten die worden meegenomen door Doxis tijdens de implementatie:

Vooraf nadenken over het beleid en je strategie is van groot belang voor een duurzame inrichting van MS365. Denk aan je langere termijn doelen, de inrichting van je beheerorganisatie en de plaats van MS365 binnen je organisatie en de processen voor informatiebeheer.

Doxis helpt onder andere bij:

  • het opstellen (of toetsen) van informatiebeleid en strategie t.a.v. O365
  • het maken van (inrichtings-)keuzes (of audits hierop)
  • diverse architectuurvraagstukken
  • het opstellen van het Life Cycle Managementplan

 

Wij hanteren hierbij het Informatiebeheer by Design principe waarbij Archiving by Design en Privacy by Design zijn ingeregeld. Dat betekent dat je informatiebeheer en privacy al in het begin van het proces goed regelt door bijvoorbeeld metadata en bewaartermijnen toe te voegen.

Wij helpen je graag!

Van MS365 een succes maken? We helpen je graag.  Meer weten? Neem dan contact op met onze experts via tel. 070-317 71 72 of stel je vraag per e-mail via commercielebinnendienst@doxis.nl.

 

 

Nieuwsbrief

Fear of missing out? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Mis niets op het gebied van digitaal werken, trends in informatiemanagement, effectief werken én de actualiteit binnen de publieke sector. Schrijf je daarom snel in voor de gratis nieuwsbrief van Doxis Informatiemanagers.