Grip op digitale informatie

Burgers en bedrijven moeten digitaal zaken kunnen doen met de overheid. De ‘berg’ digitale informatie neemt exponentieel toe en komt beschikbaar. Ook wil je digitaal, plaats- en tijdonafhankelijk werken. Je moet samenwerken in de keten en wilt aan de slag met enkelvoudige opslag van informatie die je meervoudig kunt gebruiken. Hoe zorg je nu dat je daar goed zicht op houdt?

Anders dan bij papier is digitale informatie jaren na dato niet meer deugdelijk te bewerken. Maar hoe zorg je ervoor dat informatie goed wordt geborgd, het proces niet wordt gehinderd en de medewerkers het gevoel krijgen dat hetgeen ze invullen bijdraagt aan een goede informatiehuishouding van de organisatie?

Kun jij op dit moment garanties afgeven over de digitale informatiehuishouding van jouw organisatie?

Digitaal werken vereist dat het management van de organisatie garandeert dat digitale informatie beschikbaar, toegankelijk, betrouwbaar en volledig is. En dat er wordt voldaan aan wet- en regelgeving op dit gebied. Medewerkers moeten handvatten krijgen om hun werk goed te doen en daar moeten systemen ondersteunend in zijn zodat informatie die nu gemaakt wordt, nu, straks, morgen, volgend jaar of over een periode van misschien wel 100 jaar of nog langer nog terug te vinden en toegankelijk is.

Aanpak ongestructureerde data

Doxis is gespecialiseerd in het structureren van ongestructureerde informatie zonder dat medewerkers daar 'last' van hebben. We bieden oplossingen voor uitpuilende e-mailboxen, migratie van een of meerdere systemen naar een nieuw systeem (bijvoorbeeld SharePoint) en het (geautomatiseerd) verrijken van data zodat je in het nieuwe systeem wel vindt wat je zoekt. Ook  bieden we oplossingen waarmee je snel weer complient bent op het gebied van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Nieuwsbrief

Fear of missing out? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Mis niets op het gebied van digitaal werken, trends in informatiemanagement, effectief werken én de actualiteit binnen de publieke sector. Schrijf je daarom snel in voor de gratis nieuwsbrief van Doxis Informatiemanagers.