Ketensamenwerking – succesvol en efficiënt

Samenwerking binnen en tussen organisaties in wisselende samenstellingen is meer regel dan uitzondering. Veel organisaties worstelen met de vraag hoe ze dit het beste kunnen inrichten en welke afspraken over vertrouwelijkheden ze moeten maken.

Andere issues waar organisaties tegenaan lopen zijn een goede informatiebeveiliging en het maken van eigendom. Bovendien is er nog de uitdaging: hoe ga je om met gegevensstandaarden en koppelingen? Om te komen tot succesvolle samenwerking en ketensamenwerking is het belangrijk dat je deze zaken optimaal regelt.

Ons aanbod

Doxis heeft veel kennis en ervaring op het gebied van de toepassing van wet- en regelgeving, standaarden en landelijke ontwikkelingen. Hierdoor hebben we bewezen oplossingen om de (keten)informatisering conform de relevante eisen in te richten. Wij zorgen voor de visie ontwikkeling, inrichting en realisatie van de (keten)samenwerking, samenwerkingsverbanden en collaborative -samenwerkings- toepassingen door:

  • Het hanteren van een multidisciplinaire aanpak op basis van gedeelde processen en werkwijzen, met aandacht voor behoeften van partners, medewerkers, governance en verantwoording.
  • Processen en informatiebehoefte, de bijbehorende benodigde informatie-uitwisseling en duurzame digitale informatieopslag, inclusief de daarbij gebruikte systemen en gehanteerde werkwijzen in kaart te brengen en te adviseren over de te kiezen inrichting en oplossingen.
  • Niet opnieuw het wiel uit te vinden door ons zo veel mogelijk te baseren op reeds door partners gebruikte werkwijzen en systemen en weten die te verbinden, waar nodig ondersteunen wij de inrichting van een geheel nieuwe omgeving.
  • Instrumenten uit het informatiemanagement domein, waar nodig, in te zetten.

Resultaat

  • Een ingerichte informatiehuishouding die is toegerust op jouw behoefte op het gebied van  samenwerking in de keten dan wel een collaborative (project)omgeving.
  • Vastlegging van duurzaam digitaal te bewaren informatie op de juiste plek, onder de juiste verantwoordelijkheid.
  • Medewerkers delen beveiligd informatie zonder belemmeringen over organisatiegrenzen heen. Hierbij wordt uiteraard wel de geldende wet- en regelgeving, inclusief privacyregels, in acht genomen.

Nieuwsbrief

Fear of missing out? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Mis niets op het gebied van digitaal werken, trends in informatiemanagement, effectief werken én de actualiteit binnen de publieke sector. Schrijf je daarom snel in voor de gratis nieuwsbrief van Doxis Informatiemanagers.