Overbrengen van archieven

Voor alle rijksorganisaties, ZBO’s, PBO’s, provincies, gemeenten, waterschappen en regionale samenwerkingsorganisaties is het overbrengen van archieven naar een Archiefbewaarplaats een wettelijke verplichting. Hoe pak je dit aan?

De Archiefbewaarplaatsen stellen specifieke en hoge eisen aan de archieven die overgedragen worden. De tijd en specifieke deskundigheid voor het overbrengen van archieven naar bijvoorbeeld Regionaal Historische Centra (RHC's) of het Nationaal Archief ontbreekt vaak binnen organisaties. Doxis heeft de professionals in huis die zorgen voor juiste en adequate overbrenging van archieven.

Ons aanbod

Jaarlijks maken wij voor vele overheidsorganisaties archieven gereed voor overbrenging naar een Archiefbewaarplaats. Dit doen wij al tientallen jaren naar grote tevredenheid van onze opdrachtgevers. Wij zijn bekend met alle specifieke eisen en wensen van de Regionale Historische Centra en het Nationaal Archief. Onze medewerkers hebben veel kennis van en ervaring met het bewerken en beschrijven van archieven en beschikken over de juiste opleiding, VVA of Archivistiek.

Resultaat

  • Het archief van jouw organisatie is gereed om in een goede, geordende en toegankelijke staat over te brengen op basis van de huisregels van de Archiefbewaarplaats.
  • Doxis doet voorstellen om bepaalde dossiers van de openbaarheid uit te zonderen, bijvoorbeeld in het kader van de privacywetgeving.
  • Je organisatie voldoet daarmee aan de geldende wet- en regelgeving.

Nieuwsbrief

Fear of missing out? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Mis niets op het gebied van digitaal werken, trends in informatiemanagement, effectief werken én de actualiteit binnen de publieke sector. Schrijf je daarom snel in voor de gratis nieuwsbrief van Doxis Informatiemanagers.