Trainingen

De veranderde digitale samenleving en de wettelijke veranderingen (AVG, Wet Open Overheid) die hiermee gepaard gaan, vereisen een ‘lerende overheid’. Wat betekent dit voor jouw organisatie? Wat betekent dit voor de ontwikkeling van je vakmensen? Hoe neem je je collega’s hierin mee want echt digitaal werken vraagt om competenties en vaardigheden die dit mogelijk maken.

Denk aan: i-bewustzijn, digitale vaardigheden en digitaal samenwerken. Ook meer toegepaste vaardigheden blijven belangrijk zoals Zaakgericht werken, Audits en Kwaliteitssystemen. De weg naar een virtuele samenleving vraagt van informatieprofessionals andere kennis en vaardigheden. Daarom hebben we trainingen ontwikkeld die vakmensen de tools geven om ook in het digitale landschap hun weg te vinden.

Overzicht Doxis trainingen

Hieronder een overzicht van onze trainingen. Zowel op het gebied van i-vaardigheden, als archief/gegevensbeheer en informatiemanagement. De invulling en investering is afhankelijk van de specifieke vraag van de organisatie en het aantal deelnemers.

Trainingen op het gebied van toegepaste vaardigheden:

Worstel je ook met vragen als:

  • Wat heb ik nodig om digitaal te werken volgens bepaalde kwaliteitsnormen?
  • Hoe stuur ik op de kwaliteit van het informatiebeheer in mijn organisatie?
  • Hoe helpt het kwaliteitssysteem het informatieproces beter te besturen?

Na deze training:

  • Weet je wat een kwaliteitssysteem is.
  • Hoe je een kwaliteitssysteem ontwerpt en wat de onderdelen daarvan zijn.
  • Hoe je een kwaliteitssysteem succesvol implementeert en werkend krijgt.
“Theorie is mooi, maar hoe moeten we nu eigenlijk verder? Dan biedt een ervaren docent [...] grote toegevoegde waarde.”
Kees de Ridder
Senior Informatiebeheerder bij het Zeeuws Archief over de training Kwaliteitssystemen

Als je als leidinggevende ook eindverantwoordelijk bent voor informatiemanagement bent maar van ‘huis uit’ geen informatiedeskundige, dan is dit de training voor jou. Dit is een praktische training voor leidinggevenden op het gebied van informatiemanagement vanuit een DIV/DIM perspectief. Zo kun je het inhoudelijk gesprek voeren met je informatieprofessionals en bijsturen waar nodig.

Trainingen op het gebied van competenties:

Het (DIV) werkveld verandert aanzienlijk door digitalisering. Online en digitaal is ‘de norm’. Tijdens dit interactieve ontwikkelprogramma stel je door middel van werksessies een persoonlijk ontwikkelplan op zodat je als informatieprofessional klaar bent voor de toekomst.

Jij en je collega’s van de DIV-afdeling krijgen inzicht (nulmeting) waar jullie sterke kanten én ontwikkelpunten zitten op het gebied van kennis en vaardigheden in relatie tot digitaal werken en digitaal informatiebeheer.

Trainingen op het gebied van competenties:

Als team opereren vraagt om een goede samenwerking. Door middel van een interactieve sessie en een test (drijfveren/voorkeursstijlen bij het werken in projecten) leer je elkaars kwaliteiten kennen en beter benutten. Op die manier realiseer je een optimale samenwerking.

Aanpak trainingen - praktijk, scrum en BiSL

Wil je een training waarbij je concrete handvatten krijgt waarmee je gelijk aan de slag kunt? De trainingen en workshops van Doxis helpen jou en daarmee ook jouw organisatie in deze transformatie naar een succesvolle digitale overheid.

1 Praktijk centraal
De praktijk staat centraal bij onze trainingen. Uiteraard maken we gebruik van actuele werkmethoden zoals BiSL en SCRUM. Je kunt wat je geleerd hebt direct toepassen in je eigen praktijk. Ook vinden we het belangrijk dat je leert van elkaar. Er is daarom tijdens de workshops en trainingen veel ruimte voor eigen inbreng en kennisdeling.

2 Ervaren docenten
De trainingen zijn interactief en worden verzorgd door docenten die echt weten waar ze het over hebben! Ze zijn allemaal zeer ervaren en al jaren werkzaam in het vakgebied van informatiemanagement en digitaal werken.

3 Kort en krachtig
De workshops en trainingen van Doxis zijn geen ellenlange, kostbare leertrajecten. Bij ons word je in korte tijd volledig bijgespijkerd over het betreffende onderwerp. We hebben trainingen van een dagdeel, een dag of enkele dagen. Want je leert tenslotte het snelst en het meest door wat je hebt geleerd gelijk toe te passen in de praktijk.

Waarom een training van Doxis?

  • concrete handvatten waarmee je onmiddellijk aan de slag kunt in je eigen werksituatie
  • een praktisch plan in de vorm van een Plan van Aanpak/ Stappenplan/ Route voor toepassen in de praktijk
  • actuele werk- en lesmethoden die je helpen om de stof snel eigen te maken
  • een versnelling in je ontwikkeling als professional; je bent weer helemaal up-to-date
  • én je kunt het ook nog eens gelijk toepassen in je werk!

In-company en open inschrijving

Heb je interesse? Bel ons op 070-317 71 72 of stuur een mail naar commercielebinnendienst@doxis.nl. We stellen dan samen de training op basis van jullie wensen. We organiseren ook regelmatig trainingen en workshops op basis van open inschrijving. Kijk hier voor in onze Evenementenagenda.

Nieuwsbrief

Fear of missing out? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Mis niets op het gebied van digitaal werken, trends in informatiemanagement, effectief werken én de actualiteit binnen de publieke sector. Schrijf je daarom snel in voor de gratis nieuwsbrief van Doxis Informatiemanagers.