Zaakgericht werken – de volgende stap

Zaakgericht werken – Waarom lukt het niet?

Elk werkproces krijgt de ondersteuning die daarbij hoort

Veel organisaties worstelen met de invoering van Zaakgericht werken. Verkeerde keuzes, teleurstellende implementaties, ambities en beoogd rendement worden niet gerealiseerd. Hoe zorg je ervoor dat zaakgericht werken een succes wordt?

Doxis zorgt ervoor dat je organisatie optimaal zaakgericht werkt. Belangrijk hierbij is dat we NIET uitgaan van het principe 'one size fits it all'. Een werkproces verloopt pas optimaal met ondersteuning die daarbij past. Dus zaaksystemen ondersteunen reguliere standaardprocessen. Collaboratietools met digitale opslag horen bij projectmatig werken en besluitvormingsprocessen kun je beter niet in een systeem verpakken. Zorg wel voor goede duurzame digitale opslag.

We houden het praktisch

We leveren naast een heldere visie, concept en oplossingen ook ondersteuning bij de inrichting, optimalisatie en desgewenst doorontwikkeling van proces- en zaakgericht werken. Vastgelopen trajecten trekken wij vlot. Hierbij staat onze praktische insteek centraal. Begin bij het begin. Dus verlopen de postprocessen nog niet optimaal? Start daarmee. Pak dan pas door met het optimaliseren van je processen en beheer.

Onze aanpak

  • We kiezen voor (verrassende) pragmatische oplossingen.
  • We denken en werken vanuit een integrale benadering; systemen en informatie, processen en sturing, doelen en beleid, leiderschap en gedrag.
  • Jouw visie op dienstverlening, bedrijfsvoering en de bijbehorende (dienstverlenende) processen nemen we als uitgangspunt.
  • Het (verander)proces van je organisatie stellen we centraal en stemmen de aanpak daar op af.
  • Vragen en (kennis) behoeften van medewerkers nemen we vanaf het begin mee in het traject
“‘Zaakgericht Werken wordt ook nog te vaak gezien als een ICT-ding. Er ontbreekt een visie.”
Reinoud Plantinga
Accountmanager bij Doxis

 

Jullie resultaat

  • Zaakgericht werken wordt ingericht zoals het bedoeld is.
  • Medewerkers werken efficiënt en effectief met de ondersteunende (proces)systemen.
  • Doelen staan centraal en zaakgericht werken ondersteunt de (dienstverlenings-)processen om deze te realiseren.
  • (zaak)systemen en oplossingen functioneren doelmatig in de bredere context van de informatie- en systeemarchitectuur van je organisatie. Zo maak je optimaal gebruik van de aanwezige systemen.

Nieuwsbrief

Fear of missing out? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Mis niets op het gebied van digitaal werken, trends in informatiemanagement, effectief werken én de actualiteit binnen de publieke sector. Schrijf je daarom snel in voor de gratis nieuwsbrief van Doxis Informatiemanagers.