Hoe de nieuwe Doxis directie het eerste halfjaar heeft beleefd

Sinds 2 maart vormt Michiel Rijneke samen met Titia Beuker de nieuwe directie van Doxis. Zij hadden zich wel een iets andere start als nieuw directieteam voorgesteld. Hoe is het eerste halfjaar ze vergaan?

AVG, waar staan we na twee jaar?

Sinds mei 2018 moeten overheden, het bedrijfsleven en verenigingen voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Wat is de stand van zaken na bijna twee jaar?

Het stappenplan van Hotspot COVID-19

In de eerste online training van leergang COVID-19 gingen we in op wat een hotspotmonitor is en op basis van welke criteria een gebeurtenis als hotspot kan worden aangemerkt. In de tweede online training zoomen we in op COVID-19 als hotspot. Waarom is het essentieel om nu al de informatie rondom COVID-19 veilig te stellen?

De Doxis Academie is live!

De Doxis Academie is live! In de Doxis Academie bieden wij Doxis trainingen, webinars, video’s en (zodra het weer mogelijk is) klassikale trainingen en workshops aan voor informatieprofessionals. Alle trainingen en webinars zijn ter ere van de lancering tot einde 2020 gratis te volgen! Schrijf je nu in!

Coronavirus als hotspot 

De Hotspotmonitor is door het Nationaal Archief in het leven geroepen als aanvulling op de Selectielijst. Hoe bepaal je of een gebeurtenis, zoals bijvoorbeeld het coronavirus, dermate belangrijk en uitzonderlijk is dat je het aan moet merken als hotspot?

‘Hotspotmonitor’ als leidraad voor uitzonderlijke situaties

Hoe bepaal je of een gebeurtenis, zoals bijvoorbeeld het coronavirus, dermate belangrijk en uitzonderlijk is dat je daarvan de documentatie rondom beslissingen, proces en afronding, maar ook alle andere maatschappelijke uitingen wilt registreren en bewaren? Om die reden is de Hotspotmonitor in het leven geroepen.

Zo werk je effectief vanuit huis met MS Teams

Zo zet je MS Teams als organisatie effectief in als onderdeel van je informatiebeheerbeleid, De do’s en don’t van Microsoft Teams op een rij.