AVG, waar staan we na twee jaar?

Sinds mei 2018 moeten overheden, het bedrijfsleven en verenigingen voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Wat is de stand van zaken na bijna twee jaar?

Het stappenplan van Hotspot COVID-19

In de eerste online training van leergang COVID-19 gingen we in op wat een hotspotmonitor is en op basis van welke criteria een gebeurtenis als hotspot kan worden aangemerkt. In de tweede online training zoomen we in op COVID-19 als hotspot. Waarom is het essentieel om nu al de informatie rondom COVID-19 veilig te stellen?

Coronavirus als hotspot 

De Hotspotmonitor is door het Nationaal Archief in het leven geroepen als aanvulling op de Selectielijst.  Maar hoe bepaal je of een gebeurtenis, zoals bijvoorbeeld het coronavirus, dermate belangrijk en uitzonderlijk is dat je daarvan de documentatie rondom beslissingen, proces en afronding, maar ook alle andere maatschappelijke uitingen wilt registreren en bewaren? 

‘Hotspotmonitor’ als leidraad voor uitzonderlijke situaties

Hoe bepaal je of een gebeurtenis, zoals bijvoorbeeld het coronavirus, dermate belangrijk en uitzonderlijk is dat je daarvan de documentatie rondom beslissingen, proces en afronding, maar ook alle andere maatschappelijke uitingen wilt registreren en bewaren? Om die reden is de Hotspotmonitor in het leven geroepen.

Zo werk je effectief vanuit huis met MS Teams

Zo zet je MS Teams als organisatie effectief in als onderdeel van je informatiebeheerbeleid, De do’s en don’t van Microsoft Teams op een rij.

Zo zet je MS Teams effectief in als onderdeel van je informatiebeheerbeleid

Zo zet je MS Teams als organisatie effectief in als onderdeel van je informatiebeheerbeleid, De do’s en don’t van Microsoft Teams op een rij.

Michiel Rijneke de nieuwe directeur van Doxis

Na 20 jaar neemt Doxis afscheid van directeur Max Beekhuis en verwelkomt Michiel Rijneke. Met Michiel Rijneke heeft Doxis een opvolger voor Max Beekhuis…