15 november 2018

Sfeerimpressie Seminar 2018: robots, kunstmatige intelligentie, een hamer, verwondering, verbijstering, privacy; gelukkig hebben we de foto’s nog!

14 november 2018

Ongestructureerde data? Het is een illusie is om te denken dat je ooit die enorme databerg volledig zult kunnen beheersen. Wat kan dan wel? Lees dit interview.

24 oktober 2018

Zelfrijdende auto rijdt iemand aan, wiens schuld is dat? Edgar du Perron nam je mee naar de juridische schaduwkant van digitalisering tijdens het Doxis Seminar 2018: ‘Het grootste probleem blijft de mens zelf!’

18 oktober 2018

Privacy: zeg niet dat je niets te verbergen hebt. Mensen die dat zeggen “hebben geen sociaal leven” zegt Beate Roessler, Hoogleraar Wijsbegeerte.

9 oktober 2018

‘Digitalisering zie ik als een enorme revolutie, vergelijkbaar met de industrialisering.’ Harry Zengerink tijdens het Doxis Seminar op 6 november 2018 in het NEMO Science Museum te Amsterdam.

28 september 2018

Digitalisering van de overheid: zetten we alles helemaal dicht of zetten alles helemaal open? In dit kennisdossier bij het Financieel Dagblad laten wij het je weten!

26 september 2018

Elly Konijn, professor mediapsychologie, doet onderzoek naar sociale robots. Robots zijn intrigerend en in opmars. In hoeverre kan een robot ‘menselijk’ zijn en is ‘menselijk in dit geval ook wenselijk? Een kort vraaggesprek.