‘De overheid moet óns straks om hulp vragen’ – Doxis Seminar 2019

Het Doxis Seminar belicht niet alleen de opkomst van nieuwe technologieën, maar vooral hoe je daarmee moet omgaan. Lees de samenvatting van editie 2019 en bekijk de foto’s.

Digitalisering bij de overheid: gaan we Nederland ooit zonder papier besturen?

De Estlandse overheid werkt bijna 100% digitaal. Dat geldt niet voor Nederland want papier is hier nog steeds een trouwe bondgenoot. Waar knelt het? Lees de blog.

Bereikbaarheid en kwaliteit van informatie bepalen ‘de publieke opinie’

Daan Roovers, Denker des Vaderlands en spreker tijdens het Doxis Seminar 2019. Meer informatie leidt tot meer infobubbels in plaats van nuance. Lees het artikel!

‘We willen participatiemoeheid voorkomen’

Online democratie; burgers geven online input aan de overheid. Is er dan nog wel een rol voor die overheid? Interview met Aline Muylaert van CitizenLab en spreker tijdens het Doxis Seminar 2019.

Wat de koning niet vertelde in de Troonrede…

Zoek ‘informatiebeleid’ in de Miljoenennota. Aantal hits: zero! Gemiste kans. Een verbeterde overheidsdienstverlening begint met goed informatiebeleid. Lees de blog.

‘Ingenieurs maken ook morele keuzes’

Ethische vraagstukken beantwoorden kan een algoritme niet. Dus we moeten niet doen alsof daar de autonomie ligt: Katleen Gabriels, spreker Doxis Seminar. Lees het interview.

‘Bureaucratie is veel te langzaam’

Martijn Aslander is stand-up filosoof en spreekt tijdens het Doxis Seminar 2019. Hij brengt hij met hartstocht en humor de complexe impact van technologie op de samenleving in kaart.