De AVG, oftewel de Algemene Verordening Gegevensbescherming is een privacywet. De AVG is de Nederlandse vertaling van de Europese General Data Protection Regulation (GDPR). Deze privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie. Vanaf mei 2018 geldt de nieuwe AVG waardoor de Wet bescherming persoonsgegevens komt te vervallen. Door de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) heeft je organisatie meer verplichtingen bij het verwerken van persoonsgegevens. Het is belangrijk dat je kunt aantonen dat jouw organisatie de juiste organisatorische en technische maatregelen heeft genomen om aan de AVG te voldoen.

Een integrale aanpak van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming)

Een overheidsinstantie heeft een voorbeeldfunctie. Zorgvuldig omgaan met persoonsgegevens is dan ook niet meer dan normaal. Echter vraagt deze verandering wel om een gestructureerde aanpak. De AVG, oftewel Algemene Verordening Gegevensbescherming is nu al geïntroduceerd en treedt op 25 mei 2018 in werking. Bereid je dan ook goed voor op de AVG. Doxis helpt je met een integrale aanpak in drie stappen:

  • Allereerst is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de actualiteit betreffende deze verordening, dat de overeenkomsten klaar zijn, het privacystatement op orde is enzovoort;
  • Controleer of je informatiemanagement in lijn is met de AVG;
  • Breng gestructureerde en ongestructureerde data in kaart en zorg ervoor dat deze voldoen aan alle eisen die de AVG stelt.

Wij begrijpen dat deze integratie veel tijd en energie in beslag neemt. Wij nemen graag jouw zorgen betreft de integratie van de AVG, Algemene Verordening Gegevensbescherming, uit handen. Wil jij ook gewoon je werk kunnen doen en focussen op de kwaliteit van je dienstverlening? Wij zijn te bereiken via het telefoonnummer +31 (0)70 317 7172.

Andere interessante pagina's:

Archief digitaliseren | Informatiebeheer | Digitaal samenwerken

Vrijblijvende informatie aanvraag

Velden met * zijn verplicht