Wanneer je je huidige papierwerk digitaal wilt archiveren, is het wel belangrijk dat dit op een verantwoorde en efficiënte manier gedaan wordt. Doxis helpt je bij dit archiefbewerkingstraject en zorgt ervoor dat je papieren documenten volgens de geldende wet- en regelgeving worden bewerkt. Al meer dan 100 jaar helpen wij organisaties om optimaal gebruik te maken van bedrijfsinformatie door bijvoorbeeld het archief te laten digitaliseren door gespecialiseerde partners. Wil jij ook de overstap van analoog naar digitaal werken maken? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek een effectievere manier van het digitaliseren van het archief.

Digitaal archiveren volgens de geldende wet- en regelgeving

Digitaal archiveren dient volgens de geldende wet- en regelgeving gedaan te worden. Dit vraagt veel tijd en om de nodige kennis. Ons doel is om de medewerkers te coachen en te begeleiden zodat zij op een gegeven moment zelf op de juiste manier digitaal kunnen archiveren. Wij bieden niet alleen een oplossing voor nu, maar ook voor de toekomst. Om een goede start te maken met het digitaliseren van het archief is het belangrijk dat er een goed plan ontwikkeld waarmee je voorkomt dat het digitaal archiveren vastloopt. Dat stellen wij graag voor je op! In het archiefbewerkingsplan beschrijven we onder andere de aard van de werkzaamheden die verricht moeten worden, de bijhorende tijdsplanning, de benodigde middelen en de doorlooptijd. Digitaal archiveren is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Een digitaal archief overbrengen naar een archiefbewaarplaats /e-depot

Is het archief volgens de geldende wet- en regelgeving en voorschriften van de archiefbewaarplaats  bewerkt? Als overheidsorganisatie dien je het archief over te brengen naar een archiefbewaarplaats, of hun e-depot. Door de vele voorschriften die de ABW’s opleggen, is het een zeer complex proces waar Doxis je graag bij helpt. Voor rijksorganisaties, ZBO’s, PBO’s, provincies, gemeenten, waterschappen en regionale samenwerkingsorganisaties is het overbrengen van het archief zelfs een verplichting. De archiefbewaarplaatsen stellen hoge eisen aan de archieven. Doxis heeft ruime ervaring met dit proces en helpt je daarom graag. Zo houd jij tijd over voor andere werkzaamheden. Geïnteresseerd? Je neemt eenvoudig contact met ons op door te bellen naar het telefoonnummer +31 (0)70 317 7172.

Vrijblijvende informatie aanvraag

Velden met * zijn verplicht