Ben jij er al helemaal klaar voor wanneer de Europese privacywet GDPR/ Algemene Verordening Gegevensbescherming in gaat? De AVG zorgt onder andere voor versterking en uitbreiding van privacyrechten, meer verantwoordelijkheid voor organisaties die in het bezit zijn van persoonsgegevens en stevige bevoegdheden voor alle Europese privacy toezichthouders. Zo kan een boete oplopen tot wel 20 miljoen euro. Dat wil je natuurlijk niet. Bereid je daarom optimaal voor op de Europese privacyverordening.

De Europese privacywet Algemene Verordening Gegevensbescherming: wat zijn de grootste veranderingen?

De nieuwe Europese privacyverordening is je vast niet ontgaan. Maar wat betekent dit nu voor jouw organisatie? Het komt er eigenlijk op neer dat jij als organisatie meer verplichtingen hebt bij het verwerken van persoonsgegevens. Je moet aan kunnen tonen dat je je aan de wet houdt. Oftewel, verantwoordingsplicht. Naast het feit dat de manier waarop je met persoonsgegevens omgaat moet voldoen aan de juridische, organisatorische en technische maatregelen, heb je tegelijkertijd meer instrumenten die je helpen om de wet na te leven. Denk bijvoorbeeld aan modelbepalingen voor doorgifte van persoonsgegevens. Maar wat verandert er nu concreet met de ingang van de Europese privacyverordening:

  • Je hoeft geen verwerkingen van persoonsgegevens te melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens;
  • Een Data protection impact assessment kan verplicht zijn;
  • Het kan verplicht zijn om een functionaris voor de gegevensbescherming aan te stellen.

Maar wat levert het nu allemaal op? Het grootste voordeel is dat er nu één privacywet in de hele EU geldt in plaats van 28 verschillende nationale wetten. Daarnaast heb je minder administratieve kosten en nalevingskosten, meer rechtszekerheid en je hoeft maar met één toezichthouder zaken te doen.

Een integrale oplossing voor de Europese privacywet Algemene Verordening Gegevensbescherming

De voorbereiding op de Europese privacywet Algemene Verordening Gegevensbescherming is een complex proces. Gelukkig hebben wij meer dan 100 jaar ervaring met de implementatie van (nieuwe) wet- en regelgeving bij organisaties. Maak gebruik van onze expertise zodat jij er helemaal klaar voor bent wanneer de Europese privacyverordening -inspecteurs voor de deur staan. Interesse? Je bereikt ons op het telefoonnummer +31 (0)70 317 7172.

Andere interessante pagina's:

Privacy verordening | Archief digitaliseren | Advies AVG

Vrijblijvende informatie aanvraag

Velden met * zijn verplicht