De e-mail/speld in de digitale hooiberg vinden – Jason R. Baron vertelt

Het recht om vergeten te worden…

'We leven in een ‘Decade of Discovery’: we ontdekken dagelijks meer, maar hoe houd je grip op al die informatie en -processen? Wanneer mag of moet iets publiekelijk bekend worden gemaakt en wanneer juist niet en waarom? De intrede van nieuwe wet- en regelgeving op het gebied van privacy speelt juist in op die ontwikkeling. Het recht om vergeten te worden…Daar hadden we het tien jaar geleden niet over.' Zo opende Leon Heuts, Hoofdredacteur van Filosofie Magazine het Doxis Seminar op 16 mei 2017 in de Rotterdamse Markthal.

Jason R. Baron, voormalig directeur procesvoering van het Amerikaans Nationaal Archief (NARA) en dé specialist op het gebied van het toegankelijk maken van e-mails van het Witte Huis, verzorgde vervolgens de openingslezing tijdens het Doxis Seminar 2017. Hij vertelde uitgebreid over hoe je je weg kunt vinden bij het ontsluiten en beschikbaar stellen van de juiste informatie uit de gigantische berg van data die we met zijn allen produceren. 

Baron werd vooral (internationaal) bekend tijdens de e-mail affaire van Hillary Clinton, toen hij veelvuldig zijn deskundig commentaar gaf ten overstaan van onder meer CNN en The New York Times. 

Download het artikel met zijn hele verhaal! 

Jason R. Baron heeft ook veel publicaties op zijn naam staan over dit onderwerp en aanverwante thema's.  Kijk hiervoor op zijn persoonlijke pagina op de website van Drinker en Biddle. 

Leon Heuts - Dagvoorzitter Doxis Seminar 2017
Jason R. Baron - Doxis Seminar 2017