Het stappenplan van Hotspot COVID-19

Sommige gebeurtenissen hebben zo'n grote impact dat het goed is om die als overheidsorganisatie op een speciale manier vast te leggen. Ook het coronavirus en de manier waarop overheidsorganisaties daarmee omgaan zijn aangemerkt als hotspot.

Een bezoek van de koninklijke familie, de herinrichting van een gebied of een incident waarbij slachtoffers te betreuren zijn; het zijn allemaal gebeurtenissen die voor een overheidsorganisatie veel impact hebben en die bovendien uitzonderlijk zijn. Het is belangrijk om alles rond dit soort gebeurtenissen goed vast te leggen. Bovendien is het wenselijk dat die informatie voor langere tijd bewaard blijft. De informatie heeft immers een hoge cultuurhistorische waarde. Daarom heeft het Nationaal Archief in 2015 de Hotspotmonitor in het leven geroepen.

De hotspot 'COVID-19'?

Informatie zoals bijvoorbeeld burgervragen, wordt normaal gesproken na korte tijd vernietigd vanwege privacybescherming. Maar wanneer dit soort informatie onder de reikwijdte van een hotspot valt, kan de orgnisatie besluiten ze permanent te bewaren. Het COVID-19-virus en de daaruit voortkomende coronacrisis is een gebeurtenis die uitzonderlijk is en veel impact heeft. Voor overheidsorganisaties roept dat vragen op. Hoe moet je omgaan met de hotspot 'COVID-19' en hoe bepaal je wat je archiveert en voor langere tijd bewaart?

Alle vier de e-learnings uit leergang Hotspot COVID-19 zijn nu online te volgen. Je kunt de leergang starten wanneer je wilt en volgen in je eigen tempo.

 

Blijf op de hoogte!

Als eerste op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen, trainingen en ander informatiebeheernieuws? Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!

Wij kunnen je helpen bij het starten en inrichten van een hotspotmonitor en bij het uitvoeren van een hotspot zoals COVID-19. Neem voor een vrijblijvend gesprek contact met ons op via +31 (0)70 317 7172 of stel je vraag per e-mail via commercielebinnendienst@doxis.nl.